Nieuws
Lisanne Kuilman
Nieuws
03/25/2019
1 min
0

Ontdek je stad van een andere kant

03/25/2019
1 min
0

onlangs verscheen dit bericht op schagerdagblad.nl

Schagen – Op citytrip in een leuke stad, maar wil je de stad wel eens van een andere kant beleven? Of heeft jouw stad geen verrassingen meer voor jou? Denk jij je stad van binnen en buiten te kennen? Dan heeft Liz Events iets leuks voor jou. Uitdagende citygames waarmee je de stad van jouw keuze op een hele andere manier leert kennen.

Een filmpje met daarin een boodschap van ene Dr. Crypto. Door de stad zijn negen gijzelaars gevangen genomen in streng beveiligde cellen, kraak jij de codes om de gijzelaars te bevrijden. Zo start de citygame “Escape the City”, waarna een klok begint af te tellen. Al snel ben je als groep gegrepen door het spel en de adrenaline. Wij betrappen ons zelf erop door de stad te rennen, abrupt stil te staan en helemaal in het spel op te gaan. We ontdekken straatjes waar we nog nooit zijn geweest en op onze mobiel verschijnen uiteenlopende opdrachten.

Soms moeten we de omgeving nader bestuderen en een andere keer verschijnt er een echte hersenkraker op ons scherm. En als we dan ook nog zien dat een ander team qua score wel heel dichtbij komt, komt er nog een extra adrenaline boost vrij, want wij moeten en zullen dit winnen. Escape the City is een citygame die volledig GPS gestuurd is.

Wij kochten een spelpakket om dit spel in Alkmaar te kunnen spelen. In een goed verzorgde doos werden de uitleg, handleidingen en andere benodigdheden ons per post toegestuurd. In de uitleg stonden alle instructies voor het downloaden van de juiste app waar we op de dag zelf met de door ons ontvangen spelcode konden inloggen en het spel voor, in ons geval, 3 teams konden starten. Alle instructies en de spelhandleidingen waren zeer duidelijk, een kind kan de was doen. En mocht je het spelpakket last minute nodig hebben kan je er ook voor kiezen om het digitaal toe te laten sturen of zelf op te halen bij Escape Room Schagen, ook onderdeel van Liz Events.

Een andere pré van deze spelarrangementen is ons inziens de speelgarantie. Mocht je het spel hebben aangekocht en is het op de speeldag slecht weer. Geen nood aan de man. De spelcode blijft, zolang je niet inlogt, geldig en kan je gewoon op een andere dag spelen. Naast Escape the City zijn er nog meer spellen op deze “doe het zelf” manier te spelen. Zo is er Sherlock Holmes, Kolonisten, Wedding Game, The Hangover Game en The Hunt. Deze laatste is het nieuwste spel uit het aanbod van Liz Events. Zelf zijn we als spelfanaten zeer benieuwd naar Kolonisten en The Hunt. We gaan snel een datum en een stad kiezen waar we deze spellen gaan spelen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op de homepagina van Liz Events of bel naar 085 065 4537 voor meer informatie.

Reacties
Categorieën